2009-07-10 13:22:40• hírek • Gozner Gertrud

Tanügyi kalendárium

Szatmár megyében összesen 1111 tanár vizsgázik július 15-én a tanfelügyelőség által meghirdetett szabad állásokra. A megyében két vizsgáztató központot jelölték ki a pedagógusoknak - tudtuk meg Mariana Popa főtanfelügyelőtől.

Akik a Constantin Branciusi Iskolaközpontban adták le a jelentkezési lapjukat, azok ugyanott fognak vizsgázni, viszont azok a személyek, akik a I.C. Bratianu iskolában iratkoztak be a megméretésre, ők helyhiány miatt a Mihai Eminescu Kollégiumban vizsgázhatnak - magyarázta a főtanfelügyelő. A tételeket a vizsga előtt 48 órával állítja össze a vizsgáztató bizottság, amelynek elnöki tisztjét a két főtanfelügyelő-helyettes, a Brancusi-ban Kónya László, míg az Eminescuban Ioan Viman látja el.

Július 6 és 13 között a középiskolai felvételinek a második szakasza zajlik azon diákok számára, akik az első körben nem jutottak be a megye valamelyik líceumába - tudósította a sajtót Ioan Viman főtanfelügyelő-helyettes. Július másodikán került sor a középiskolai helyek kisorsolására a nyolcadik osztály végzettei között.

Ennek során Szatmár megyében 3031 diáknak jutott hely valamelyik középiskolában. A következő lépés, hogy a diákok július 6 és 16 között be kell iratkozzanak abba a tanügyi intézménybe, ahol helyet kaptak.

A megyében húsz, 8,06 és 4,87 közötti tanulmányi átlaggal rendelkező diáknak nem jutott hely a középiskolákban, mivel az első leosztás alkalmával túl kevés opciót tüntettek fel a jelentkezési űrlapon, avagy jegyeik nem voltak elégségesek a bejutáshoz a kiválasztott tanügyi intézménybe.

A második sorsolásban azok is részt vehetnek, akik elégedetlenek a számukra leosztott hellyel, de csak abban az esetben ha még nem iratkoztak a kijelölt iskolába. A sorsolás harmadik, egyben utolsó fordulójára szeptember 1 és 10 között kerül sor.


Mariana Popa főtanfelügyelő és Ioan Viman főtanfelügyelő-helyettes


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: